Expo archief

KASTEELPARK OOIDONK, Deinze

KASTEELPARK OOIDONK, Deinze

'Beelden te Ooidonk 2007'
Ooidonkdreef 9, 9800 Deinze/B.M.Leerne
van 31 augustus t/m 14 oktober 2007
info: www.ooidonk.be - info@ooidonk.be - Tel 09/282.35.70
ingang park: 1.00 euro, ingang kasteel en park 5,00 euros.
In de galerie 'Ooidonk Fine Arts, Ooidonkdreef 12 is er kleiner werk te zien van de kunstenaars. Ingang gratis.
info: Dhr. Francis Maere, Ooidonk Fine Arts, Ooidonkdreef 12 Deinze/B.M.Leerne. Tel 09/281 17 24 ofa@skynet.be

Naar boven

MONUMENTAL, Bornem

MONUMENTAL, Bornem

Monumental vzw, Luipegem 77, 2880 Bornem
"Waaruit bestaat een kus?, beelden van liefde en passie in de hedendaagse kunst."
van 27 mei t/m 23 september 2007
info: http://users.pandora.be/monumental
Riëlle Beekmans, Priscilla Bistoen, Dolly Bouckaert, Wim Delvoye, Frank Depoorter, Thomas Huyghe, Jef Lambeaux, Natasja Lefèvre, Linda Molleman, Maryam Najd, Félicien Rops, Stefan Serneels, Els Soetaert, Martine Stig, Hilde Van de Walle, Jan Van Oost en Cindy Wright

Naar boven

LIEDTSPARK, Oudenaarde

LIEDTSPARK, Oudenaarde

Beelden voor het park.
Van 15 me t/m 15 juni 2007 loopt in het park Liedts in Oudenaarde de tentoonstelling 'Beelden in het Park Liedts - Beelden voor het Park'.
Het uitgangspunt van de tentoonstelling is de landschappelijke omgeving van het stadspark. De deelnemende kunstenaars willen het brede publiek in contact brengen met diverse mogelijkheden van omgevingsculptuur. Sommige sculpturen versmelten volkomen met de natuur en verlenen er tegelijk een minimale, subtiele meerwaarde aan. Andere stellen de kunstmatigheid van een stadspark dan weer in vraag, en willen de strak gecomponeerde onnatuurlijkheid doorbreken door bijna architecturale bakens in het landschap te plaatsen. Beide invalshoeken stellen een lange traditie in vraag, waarin een decoratieve beeldhouwkunst doorgaans louter als decorum van een stukje stadslandschap werd beschouwd. De tentoonstelling wil integendeel de mogelijkheden aftasten van eigentijdse sculpturale ingrepen in de natuur, waarbij landschap en beeldende kunst samenkomen.

Naar boven

MAALTECENTER, Sint-Denijs-Westrem

MAALTECENTER, Sint-Denijs-Westrem

MAALTECENTER, Sint-Denijs-Westrem
CHILDSOLDIERS vzw van 10 t/m 18 maart 2007
Inleiding door Meester Jef Vermassen
Tentoonstelling met werk van hedendaagse kunstenaars ten voordele van de vzw kind-soldaten van Els De Temmerman in Oeganda.
In samenwerking met de vzw Childsoldiers en met de concrete steun en medewerking van o.a. voorzitter Jef Vermassen wordt een tentoonstelling georganiseerd om de kind-soldaten in Oeganda een betere toekomst te kunnen geven. Een percentage van de  opbrengst van de verkoop van de diverse werken zal dienen om de ex-kindsoldaten daar te voorzien van de nodige middelen om hun toekomst te verzekeren. Het gaat zowel om medicamenten als om educatief materiaal.
tentoonstelling Kind-soldaten maart2007.pdf

Naar boven